Meslek Yazıları

DevOps Mühendisi Nedir?

DevOps, yazılım geliştiriciler ile bilişim teknolojileri ekibi arasındaki boşluğu doldurmak için kullanılan bir strateji modelidir. Bu yazılım modelini yaşam parçasının içerisine alan ve CI, CD dijital boru hatlarını geliştirmek için çeşitli otomasyon araçlarını kullanan kişilere DevOps mühendisi denir.  DevOps mühendisi yazılım geliştiriciler, sistem operatörleri ve diğer Bilişim Teknolojileri personelleri ile çalışarak kod geliştiricileri denetlerler. Ekibi ile birlikte kod bültenlerini kontrol eder. Ürün entegrasyonu ve dağıtım süreçlerini düzenli bir şekilde otomatikleştiren operasyon, test ve geliştirme fonksiyonları arasında koordinasyon sağlayan çalışanlardır.

DevOps Mühendisi Nedir?

DevOps Mühendisi Nedir?

Neden DevOps Mühendisi İşe Almalısınız?

DevOps mühendisleri, komut dosyası oluşturmadan kodlama, test ve dağıtım süreçlerine kadar her aşamada görev alır. Ağ işlemleri ve sistem yöneticileri ile ilgilenir. Sürekli entegrasyon, teslim, mikro hizmetler, kod olarak altyapı, izleme ve günlük kaydı, iletişim ve iş birliği uygulamaları ile verimli bir çalışma vadeder.  Ekipler arası bağlantının gelişmesiyle birlikte verimlilik seviyesi artar ve üretim seviyesi artar.

DevOps Mühendisi Görevleri Nelerdir?

DevOps Mühendisinin öncelikli görevi, Yazılım geliştiriciler ile bilişim teknolojileri ekibi arasındaki bağı kurmaktır. Diğer başlıca görevleri ise şunlardır;

  • Bilgisayar programlama dilleri ve Linux hakkında detaylı bilgiye sahip olmalıdır.
  • Jenkins gibi araçları kullanıp entegrasyon dağıtım sürecini tasarlar, oluşturur ve test eder.
  • Müşterinin isteklerini karşılayacak ürünler için geliştirme ekibi ile iş birliği halinde çalışır.
  • Bulut teknolojisi içerisindeki işlevleri izleyip ihtiyaçları karşılayacak ölçeklendirmeler ile kod yazar.
  • Pek çok programlama dilinde kod parçacıklarını kullanır. Bağlı olduğu şirketin ihtiyaçlarına uygun yazılımlar geliştirilmesine destek olur.
  • Müşteri ve şirket ihtiyaçlarını önceden belirleyip teknoloji ile şirket operasyonları arasındaki boşlukları kapatmak için çalışır.
  • Yazılım kodlarını test edip gerekli alanlara dağıtır. Böylece, iş akışının aksamadan düzgün bir şekilde devam etmesini sağlar.
  • Kullanılan araçların iş ihtiyaçlarına yönlendirilmesini yapar.
  • Yazılım geliştirerek otomasyon araçlarının kusursuz bir şekilde çalışmasına destek olur.
  • Sysadmin rolleri hakkında bilgi sahibi olup BT operasyonlarını düzenler.
  • Kaynak kodlarını yönetip birbirinden farklı teknoloji ve açık kaynak araçlar ile çalışır.

Antrasit HR Olarak DevOps Mühendisi İşe Alım Sürecinde Size Nasıl Destek Olabiliriz?

Web geliştirme süreçlerinde harcanan zamanın verimliliğini artırmak için şirketinize bir DevOps Mühendisi alarak zamanın verimini artırabilirsiniz. Biz de Antrasit HR olarak şirketinizin maksimum verime erişebilmesi için ihtiyaç duyduğu alanında yetkin DevOps Mühendisleri ile  sizleri buluşturuyoruz.

 

Cv Gönder


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.